Dat tegengestelden elkaar aantrekken is iets wat men echt gelooft. Een gek idee is het niet. We worden er in het dagdagelijks leven continu met geconfronteerd. We kijken bijvoorbeeld naar een romantische film, waarin een koning verliefd wordt op een normale burger, een aantrekkelijke dame die valt voor een nerd of een intelligent meisje die achter de minder intelligente sporter loopt. Maar zijn deze verhaallijnen gebaseerd op de waarheid?
Het tegendeel is bewezen
Echter blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken het tegendeel. Een relatie waarin twee personen gelijkgestemde persoonlijkheden hebben, heeft veel meer kans op succes. Genetische factoren, gedeelde waarden of socio-economische factoren zoals opvoeding en opleiding spelen hierbij een grote rol.
Er ontstaat dus een grotere aantrekkingskracht tussen persoonlijkheden met dezelfde karaktertrekken en preferenties dan bij tegengestelde persoonlijkheden.
Matchmaking
De matchmaking markt speelt hier goed op in. Het faciliteren hiervan is hun kern. Ook is het anticiperen op overeenkomsten in persoonlijkheid en achtergrond één van de factoren die matchmaking zo effectief maakt.
Matchmakers gaan gericht op zoek naar kandidaten die perfect bij elkaar passen op basis van hun achtergrond, interesses en karaktereigenschappen. Dit is iets wat algoritme niet voor elkaar kan krijgen. Het in verbinding stellen van koppels is nauwkeurig werk en kan een hele puzzel zijn. Ook is een matchmaker natuurlijk maar een hulpmiddel. De rest moeten de kandidaten zelf doen.
Conclusie
Dus als je in het vervolg gaat daten, probeer dan overeenkomsten te vinden. Dit zorgt voor meer aantrekkingskracht en is een optimale voedingsbodem voor een veelbelovende start van een relatie.
Comments